Saint Etiennes nya skiva recenseras av Dr Indie

Saint Etienne – Words and Music by Saint Etienne

@@

Första gången jag lyssnade på Saint Etienne var på skivbutiken Pet Sounds vid Skånegatan i Stockholm – där stod jag och lyssnade på deras debutskiva eller singel som var en cover på Neil Youngs ”Only Love Can Break Your Heart” med sång av Moira Lambert. En fin technoinspirerad verison. Techno, hip hop och house/disco var det som Saint Etienne influerades av. Jag kommer väl ihåg när sångerskan , den underbara fina Sarah Cracknell började sjunga i bandet – då fick jag samma behagliga känsla som jag fick när Sade sjöng eller Elizabeth Fraser i grupppen Cocteau Twins. Behagliga vackra kvinnliga röster som sjöng lyriskt och stilsäkert och träffade tonerna väl. Drömsk pop som tog med mig till himlen under flera år. Saint Etienne som också består av musikaliska motorn i form av Bob Stanely och Pete Wiggs. Smarta och vackra drömska popestetiska flytande drömmar som tog form i album som ”Tales From Turnspike House”, ”Foxbase Alpha” och det ljuvliga albumet ”So Tough”. Andra stora album är ”Tiger Bay” och ”Sound Of Water” vilka alla erbjöd bra modern dansant pop. Det var sådant jag gick igång på helt enkelt. Då borde det nya albumet vara som hittat för mig, men icke sade jag – nu hör jag inte längre den genreöverskridande popen utan enkel schlagerdisco från melodifestivalen. Tomma kulisser med försök att vara mjuka igen, men nu blev det fel konstruerad musik. Jag hör inte storheten längre utan hör i mitt öra plågsam och stundtals sövande schlagerpop. Det var inte det här jag ville ha. var tog det som gjorde bandet unikt vägen? Ja inte finns det något bra med deras nya utsläpp – total besvikelse blev det för min del.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.