Dr Indie upplever The Flaming Lips

The Flaming Lips – And Heady Fwends

@@

Det är en tveksam skiva Wayne Coyne och hans band The Flaming Lips släpper den här gången. Med sin mångfald av sammarbeten där Nick Cave, Lightning Bolts, Prefume 73,Neon Indian, Bon Iver, Jim James från My Morning Jacket med flera artister blir det en ovanlig elektrisk distad distorsion med gitarrer, oväsen, noisemusik och exprimentell indierock. Naturligtvis fanns det sådant på tidigare skivor såsom ”At War With The Mystics ” och plattan ”Transmissions From The Satellite Heart” .

Lyssna ävenledes på verket ”Yoshimi Battles the Pink Robots” som gnisslar och slamrar som bara den. Men nu på det nya albumet blir det för mycket av den goda soppa som påminner starkt om Sonic Youth och Lightning Bolt – fastän blir numera oväsen, gnissel och experiment för sin egen skull och musiken förs inte framåt ett dugg. Nu blir det mest små upproriska drömmar som handlar om musikoväsen mest för sin egen skull. Låtarna betyder ingenting längre och det mesta försvinner in i denna labyrint av ljudfiler, instrument och sånginsatser från gästerna. En skiva som jag inte tänker lyssna på mera i år.

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.