Dinosaur Jr är tillbaka

Dinosaur Jr – I Bet on Sky

@@@

När bandet gjorde sina första inspelningar så blev jag lycklig – för plötsligt fick undergroundrocken nya amerikanska namn att få mig att lyssna med glädje. Dinosaur Jr, The Pixies, Butterhole Surfers, Sonic Youth och Buffalo Tom blev nya skramliga namn som tog efter den värld som band som Black Flag, The Remplacement, REM, Hüsker Dü med flera band skapat en fascinerande rockvärld. De fyra riktiga albumen ”Bug”, Green MInd”, ”Where You Been” och ”You’re Living All Over Me” som jag älskade verkligen. Hardcore och tung rock i samma stil man kan höra Neil Young spela när han skramlar som mest.

Tonerna skramlar och vill leva ut och blåsa till storm. Precis som Neil Young speglar rockens skramliga lock låter J. Mascis sjunger gnälligt men ändå med en unik röst som kan få den där känslan av postmodern Bob Dylan ligger nära till hands

Framförallt lyckas Lou Barlow och J Mascis hålla sams så att det fortfarande kan släppa ut brutal skramlig gitarrlarm som tar andan ur mig på flera sätt. Det är låtar som kanske inte har den riktiga infunna kraften som jag är van vid när det gäller ett band som  Dinosaur Jr. fast det handlar ändå stor rockmusik vilket ändå tar ut de vinglinga steg som kan behövas för att rockmusiken skall få leva fritt óch ta sitt utrymme den behöver. Dinosaur Jr får ändå nya skivan att leva ut den energi bandet besitter än idag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.