Dr Indie om Calexico

Calexico – Algiers

@@@

John Covertino som är en av huvudmännen i Calexico hade en tid Howe Gelbs märkliga experimentella band Giant Sand innan han träffade Joey Burns och Calexico blev bandet för oss indieälskare. Calexico har haft en ganska jämn ström av musik – det är int emycket som har förändras förutom att man lägger till alltifrån blues, country, folkrock, spansk musik elelr anadr aintryck av musikaliska ideal. Det är själva förutsättningen för deras musik att kunna utvecklas.

Det nya albumet avviker inte så mycket från tidigare skivor utan musiken är där och står så bra för sig själva. Jag finner sångerna helt underbara och kan verkligen ge hän åt låtarna – men nackedelen är om jag får säga det som notering är att det är bra låtar som strömmar fastänm dessa låtar år vanliga högklassiska sånger utan något nytt grepp eller vinkel så att skriva.

Jag finner däremot låtarna intressanta ur den synvinkel att deras texter håller hög litterär klass, bandet har alltid haft sköna berättelser att ta del i en klart romantisk prägel av viss bitterljuvhet.. Sånger som lever upp till något intressant att förtäja.

Sådant är en fördel i min värld, framförallt när det kommer till bandet Calexico. Så det är änu en helt okejskiva  som öppnar upp världen lite till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.