Dr Indie om El Perro Del Mar

El Perro Del Mal – Pale Fire

@@@@@

Sarah Assbring är den artist som under sitt fina intressanta artistnamn El Perro Del Mar släpper den mest egensinniga och magnifka pop som kanske finns i Sverige. det är musik som Niklas Elmér i senaste Sonic Magazine beskriver som ett eget universum jänförbart med Paddy McAloons sakrala melodier och diktverk av Harry Martinsson och Gunnar Ekelöf – Aniara och Sent på jorden kanske som referenser.  Just den kopplingen kan jag nog inte riktigt göra. fast att man väljer en titel från Vladimir Nabokov är intellektuellt intressant för min del. Det tyder på en vilja att skapa musikalisk litterätur på ett specifikt sätt.

Det är lyckokastet i El Perro Del Mars låtmaterial och alltid varit – just den eggnade frustrerande melankoliska osgren över sakernas tillstånd. Men visst handlar det om att precis som Lykke Li och Miss Li att det handlar om stark popkvaliteter och för att inte glömma Robyns mest briljanta pophymner i discostrålens världsbilder.

Sarah Assbring vågar låta dub, synt, house och svävande pop vandra hand i hand precis som Niklas Elmér finner i sin recension att det påminer starkt om mitt älskade The Radio Depts utveckling inom musiken. jag lyssnar på en djup själslig platta som nästan kan stavas till soul. mJag får nästan påminna mig själv om hur bra musik blir när den rätta stämningen infiner sig och den rätta artisten. En klart bra och vacker popplatta av idag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.