Dr Indie ser och njuter av Thåströms konsert

Thåström: Som Jordgubbar Smakar

@@@@@

Det är en magnifik nära konsertfilm som Anders ”Balsam” Hellström fått till det med det dubblascenperspektivet från både Cirkus i Stockholm och en upptagning i Oslo. jag kan inte tänka mig att man kan komma närmare än så här när Thåströms band mullrar och låter den energi bara verka bättre än någonsin.

Själv går maestron Thåström omkring på scen fram och tillbaka för att sedan gå fram mot själva mikrofonen, där vrider han sig och skapar en närhet till både publik och musik. Det är en sällsam emotionell laddad Thåström som formulerar sina sånger så att de blir ännu mera briljanta än vad jag förmår att ta till mig.

Ljuset är starkt och dekoren är sparsmakat mörk så det anstår en furste som vill skapa atmosfärisk känsla av starkaaffekterade känslor. För känslostark är både musiken och bandet ifråga. Pelle Ossler låter sin gitarr mer eller mindre kommunicera på sitt specifika sätt som han också kunde uppvisa i sitt gamla band Wilmer X. Men har blir det mörk nästan industriell mörker i rytmen.

Fastän detta bullrande hotfulla ljudinstallation till musik bär upp Thåströms röst så till milda grad att det blir sammamsmältning av´musikljudet och röstens speciella frasering som Thåström har inom sig.  Jag vill påstå att det här är den bästa konsert jag sett på dvd på väldigt länge – nästan lika mäktigt som att sehonom live på riktigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.