Hobbit av Peter Jackson.

Eftersom jag anser mig vara ett så kallat ” Sagan om ringen ” fan ( om det finns ett sådant begrepp. Nu gör det i allafall.) så kunde jag inte motstå frestelsen att gå och se filmen Hobbit. Jag kände att det var ett måste att se den på bio. Det var med stora förväntningar jag begav mig till biografen. I vanlig ordning inhandlades det biogodis samt något att dricka. Det hör liksom bara till. Särskilt i det här fallet ansåg jag att det var en nödvändighet. Det stod i annonsen att filmen var två timmar och femtio minuter lång.

Nåväl nog om mig och åter till filmen. Huvudkaraktären är i det här fallet inte Frodo utan det är hobbiten Bilbo Baggins. Om hans möte med den magiska ringen. Och med Gollum. Och icke att förglömma dvärgkungen Thorin Ekenskölde. Och hans kamp att vinna tillbaka sitt rike.

Många av karaktärerna känns igen från ” Sagan om ringen ”. Andra är nya. Filmen är ett äventyr från början till slut. Specialeffekterna var många och det var lätt att leva sig in i filmen och glömma bort tid och rum. Vilket jag gjorde för ett tag. Och det anser jag vara ett positivt betyg.

Miss Mystica

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.