Dr Indie om Taj Mahal

Taj Mahal – The Hidden Treasures Of Taj Mahal  1969-1973

@@@

Vissa bluesmusiker har jag aldrig kunnat relatera till på grund av att deras musik inte fått grepp om mig – Taj Mahal är en sådant artist som starkt påminner om åttiotalets fenomen Robert Cray som jag aldrig var imponerad av på grund av att musiken just aldrig träffade mig rätt med den rätta känslan.

Så när jag lyssnar på Taj Mahal vill det sig inte riktigt. Första hela skivan jag lyssnade på med Taj Mahal var ”The Natch’l Blues” från 1968, den hörde i början av 80-talet i slutet av min tid som punkare. Jag tyckte skivan var okej. Men så lyssnade jag sporadiskt på hans åttiotalsalbum utan större intresse medan jag kunde återvända till hans livealbum från 1979 ”Taj Mahal & Int’ Rhythm Band Live” som fortfarnade är hans bästa enligt mig.

Däremot har jag knappast lyssnat speciellt på de senaste 23 årens Taj Mahal utom lite små doseringar av hans musik. Jag tappade intresset helt enkelt.

Nu vill Colombia satsa på att fira Taj Mahals 70 årsdag, dvs förra året – med att ge ut en cd-skiva som innehåller en studioplatta och en liveupptagning ”Live At The Royal Albert Hall” från 1970. Tillsamans med sin gitarrist Jesse Ed Davis nfullbordar han okej låtar. Med gitarr och munspel spelar han sina låtar. En skiva som uppvisar en man med mera än femtio år bakom sig i musikens tjänst. Han är mera känd för sina samarbeten med andra artister än som soloartist.

Livedelen är riktigt bra medan studiolåtarna är däremot lite tröttsamma upprepningar på för stunden halvbra sånger.

Själva skivan kanske har sitt värde för att musikaliskt och historiskt se vad en artist med lång karriär kan prestera under åren. Men jag får ingen genuin känsla för den utgåvan och det blir mest lagom jämtjock musik, som inte är dåligt på något sätt, utan mest  att undertecknad blir blasé till slut när jag har lyssnat för sjunde gången på skivan och den ger samma känsla varje gång att det är lite oinspirerande och föga intressant musik jag får till livs den här gången..

 
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.