Micheles Kindh förälskar sig i countrymusiken

John Anderson & Merle Haggard – Country Aces

@@@

 600x600

Merle Haggard & Albert E Brumley Jr – Two Old Friends

@@@

MI0000318373

Wayne Hancock – Ride

@@@

MI0003483181

Merle Haggard verkar vara ständigt i farten med sina countryutsläpp i diverse versioner och konstellationer. Två skivor som kommit ut i år plus förra året.

Men vars kvalitet gör den till säkra doser av den klassiska country som både Hank Williams eller Lefty Frizzell gjorde i sina glansdagar. De artister som formade och skapade Merle Haggards musik genom åren. Dessutom har Merle Haggard haft en lång karriär sedan mitten av femtiotalet då hans tidigaste musikaliska steg togs.På skivan där han sjunger med Albert E Brumley, som är son till Albert Brumley Sr. Så är det smått religiösa låtar som gäller när man skall tala om urvalet till skivans material. Det är bra låtval och skickligt gjort, visserligen ordinärt inspelat fastän kompetent framfört.

Så är det när neocountryartisten John Anderson som står i skuld till Merle Haggard genom sin karriär då gör man en platta genom att ge ut skiva med sin hjälte. Den här skivan ”Country Aces” är skiva där de båda artisterna sjunger låtar var. Det är också en okej men föga dynamisk skiva fastän den duger också för stunden.

Wayne Hancock är jämngammal med mig, född 1965 och varit en av de senaste tjugfoårens främsta namn inom den neoklasisska honky tonk och klassiska countryns mästare. fasän med alternativ såsom Waylon Jennings kunde vara.

Wayne Hancock har haft både Hank Williams och Joe Ely som givna referenspunkter eller åtminstone i min värld.

Nya albumet låter som en mix av rockabilly, rock och honky tonk, det vill säga  som om man korsade Hank Williams med Bob Wills & His Texas Playboys plus Hasil Adkins. Det låter bra och är bra på många sätt. Trots det är denna skiva inte alls lika bra som förra albumet ”Viper Of Melody” som fungerar den här nya plattans svängiga western swing cih boogie woggiesväng med den hårdspelade honky tonklunket. Jag blir glad åt skivan och tänker att detta är en skön vårcountryrockplatta helt enkelt att ta till sig så här i vårens kommande inbrytningar.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.