Micheles Kindh om filmen ”Känn ingen sorg”

DVD

Känn ingen sorg av Måns Mårlind & Björn Stein

Baserad på texter och musik av Håkan Hellström

@@@@

Filmen är ett fyrverkeri av musikaliska infall, kärlekens smärtsamma ljuvligheter men också lite av livets sorgekanter som får ett filmiskt perspektiv utifrån Håkan Hellströms geniala sånger och lyriska träffsäkra iakttagelser.

Men det är också det att Håkan Hellströms låtar kan också sättas i kontext till vår moderna tid han verkar i men också vara del i vår klassiska vistradition från Birger Sjöberg, Evert Taube till schlagerlåtar av Lasse Dahlquists anda. Håkan Hellström verkar vara delad mellan nu och då. Från The Smiths till Taube. Filmen är lika närvarande och nervig som samtiden kan vara. Unge Pål har rädsla inför stirrande ögon se på andra när han uppträder. Pål är lite oskudsfull som verkar i ett magiskt Göteborg med fester och vänner plus den lika närvarande musiken.  Han beträder kärlekens stig men famlar och ramlar i dess olika emotionella tillstånd av smärta och ljuvhet, förälskelsens olika medvetandenivåer.

Filmen är charmig och vi får följa Pål och hans musikdrömmar förverkligas, bästa vännen Johnny med sina pengar och händelseförlopp han råkar ut för. Lena som är hemligt kär i Pål och tränar thaiboxning. En skön film som har allt  och gör livet så mycket roligare och fyndigare på många sätt.

En av de där oförglömligare filmer man gärna minns länge och vill smaka mera av i tillvaron.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.