Miss Mystica om Anna Odells senaste film

Sajtbilder_570Återträffen_Foto_JonasJörneberg

Jag kände mig först lite kluven till om jag skulle se hennes film ” Återträffen”. Men eftersom hört och läst att den har fått så mycket uppmärksamhet så kände jag att jag måste bara se den. Filmen handlar klass 9c som ska ha en klassåterträff eftersom det var 20 år sedan de gick ut skolan. Till en början verkar allting så glatt och trevligt. Och perfekt. Och så länge alla spelar sina roller i hierarkin så är allt frid och fröjd. Det pratas om gamla tider och hur bra allting var. Men alla har inte samma uppfattning om hur det var då. Och när gamla sanningar ifrågasätts och konflikter kommer upp till ytan kommer feststämningen av sig.

Filmen är en fiktion och klasskamraterna gestaltas av skådespelare. Intervjuerna bygger på verkliga möten.

Jag tycker att det här är en film som bara måste ses. Det är en film som griper tag i en och det är svårt att inte bli berörd.

Atertraffen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.