Nya skivor av Micheles Kindh

Aguson & Stormen –  ”Sitter på molnen”

@@@

Popmusik kan betyda väldigt mycket för många och dessutom förändra enskilda individers liv stundtals. För just popmusikens texter när det är som bäst, kan verkligen ge liv i gestaltningen av människors livs mening. Det är därför låtar kan betyda så mycket för oss som människor.

Där någonstans hamnar jag i Peter Augson med kompbandet Stormen, för att låtarna är vardagsfilosofiska och känns relevanta för mig personligen som lyssnare av musik och text. det är känsliga välskrivna sångtexter som har lyriska kvaliteter vilket påverkar skivans låtar. Bra musik rakt igenom och ärlig popmusik, vilket vi verkligen behöver idag.

Henrik Henriksson – Paperflowers

@@@

Det är första gången jag hör talas om artisten ifråga så jag lyssnar lite extra noggrant därför att musiken måste upplevas och låta kroppen känna in sångerna. Musiken/text flyter snyggt ihop – sammansmältes till en enhetlig skiva där musiken verkligen tar tag i mig

Skivan har många intressanta utsvävningar vilket ger det där extra som förstärker musikens bild. Flödet av sköna klanger, ackord och snygga arrangemang gör att jag gillar musiken skarpt. En skön artist med många dynamiska texter att ta till mig. En smart popplatta som jag kommer lyssna på hela våren och uppleva och beskåda nya aspekter som stärker min kärlek till den svenska popen just nu.

 

Fredrik Kinbom – Oil

@@@

Här har vi ytterligare en ny artist för mitt vidkommande som ger oss en ny spännande skiva att lyssna på. En massa med snygga sånger som smyger sig sakta på med sköna tankar. Jag får för mig att det blir en skiva som kommer krypa in i själen för att rumstera om där, vilket den gör i långa loppet. Fast så skall det vara med bra låtar – den tar plats och får växa sig ännu större i hjärtats utrymme. En av vårens finaste ögonblick

Björns Vänner – Märker ni ingenting alls?

@@@

Fyra bra låtar som behandlar vardagens små förtretligheter men gör det med en charmig inställning där musiken är så genial och enkelriktat. Fyra små praliner som betyder att jag kan leva med en rolig och ytterst trevlig platta. Den har den där underfyndiga känslan av att det är roligt att spela popmusik och så får det gärna fortsätta vara för min del.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.