Micheles Kindh om Pink Floyds senaste utgåva

MI0003811572
Pink Floyd – The Endless River
@@@

När sista riktiga studioalbumet ”Divisions Bells” avslutades så spelade Nick Mason, David Gilmour, Rickard Wright in musik som hamnade i en arkivmapp. 2014 Plockades detta material fram av David Gilmour för att justeras, korrigeras och senare ges ut på detta album. Skivan är ingen fullträff men ovanligt bra ändå. Det är ett album som går tillbaka till referenser som ”Atom Heart Mother”, ”Wish You Were Here” och ”The Dark Side of the Moon” som i mina ögon är klara ögonblick. Ögonblick som den här skivan utan tvekar har i sina instrumentala låtar.
Bandets fortsätter sitt ständiga filosoferande kring den tidigare frontmannen Syd Barrett som numera är död och som försvann in i drogernas förtärande dimmor. Ett faktum som gjorde att hans mentala hälsa gradvis höll på att reduceras. Detta blev hans avslut i Pink Floyd. Roger Waters började gradvis styra skutan i Pink Floyd och det blev utan tvekan ytterst framgångsrika år under sjuttiotalet.

När Pink Floyds interna bråk började kunde man också börja skönja deras konstnärliga nedgång. Detta ledde till sist till slutet för gruppen och delningen av bandet. Roger Waters blev soloartist och resterande i gruppen fortsatte som Pink Floyd. Det nya samarbetet ledde så småningom fram till den sista riktiga skivan ”Divisions Bells”. Den här skivan fungerar mest som trevlig utfyllnad och påminner starkt om när Queen gav ut sitt postuma album ”Made In Heaven” några år efter Freddie Mercurys död. Ett lagom fint album som trots detta bestod av gammal skåpmat. Så är det också med Pink Floyds nya skiva – lite gammal skåpmat som kommer ut och som knappast väcker något större begär.

Nu blir det lite Pink Floydmaterial som jag personligen älskar:

Hyllningen till Syd Barret:


http://youtu.be/eBcTU2j2PFw

Syd Barretts solomaterial:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.