Micheles Kindh läser och lyssnar sig berusad på Alan McGee och skivbolaget Creation

Mitt liv hade varit så mycket tommare om inte Alan McGee stuckit ifrån Glasgow till London och där bildat skivbolaget Creation 1983. Snabbt blev det det ledande indiebolaget vid sidan av Alan Hornes Postcard, Geoff Travis Rough Trade, Tony Wilsons Factory och Mute Records men gick tyvärr till sist i konkurs 1989. Allt som jag älskade med 90-talet fanns där på Creation. Alan McGees självbiografi ”Creation Storie, Riots, Raves And Running A Label” (Sidgwick & Jackson 2013) är en briljant historia om uppväxt, trista jobb och musik, musik och återigen musik. Hans barndomsvän var Bobby Gillespie från The Jesus And Mary Chain och senare mitt absoluta favoritband Primal Scream som vid sidan av Nirvana snabbt blev husgudar. Band som Ride, My Bloody Valentine, House Of Love eller Primal scream och Oasis var hans ständiga husband på Creation. Efter att skivbolaget försvann så bildade han mindre intressanta skivbolag som Poptones och nu 359 Music. Alan McGee är dj också ute i världen. Nu över till mina favoritlåtar med grupper från Creationtiden:
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.