Hårdrock av Sonny Johansson

UFO : A Conspiracy Of Stars
UFO är ett brittiskt band bildat 1969 av Phil Mogg (sång), Mick Bolton (gitarr), Pete Way (bas) och Andy Parker (trummor). Deras storhetstid började 1974 när Michael Schenker (19 år ung) kom med i bandet de fick då ett tyngre/rockigare sound och låtar som ”Doctor Doctor”, ”Lights Out” och ”Shoot, Shoot” såg sitt ljus. U.F.O har släppt någonstans runt 20 album. Av nuvarande sättning är Phil Mogg den ende som varit med från start, trummisen Andy Parker kom åter till bandet 2005. Delar av Blaskanredaktionen såg dem på Sweden Rock 2002, men då med Michael Schenker på gitarr och Jason Bonham på trummor.
Den nya plattan A Conspiracy Of Stars är förvånande stark, Vinnie Moore anslöt till U.F.O. 2003, har tidigare spelat ihop med bl.a Alice Cooper och han får gott om tid att briljera i låtarna, här lirar han brallorna av de flesta.
Första låten ”The Killing Kind” öppnar med tunga riff och sen brakar det igång, Phil Mogg har sin starka tonsäkra sångröst i behåll och sätter varenda ton rätt och detta börjar lovande, ”Sugar Cane” och ”One and Only” är låtar som lätt skulle ha platsat på deras plattor från sjuttiotalet. ”Run Boy Run”, ”Ballad of the left hand gun”, är också starka U.F.O låtar. ”Messiah of Love” öppnar med tunga funkriff och fortsätter med pålitlig hårdrock på en stadig bluesgrund. Plattan avslutar med ”King of the Hill” är också en låt i up-tempo på en stadig bluesgrund. Jag ser fram emot nästa platta.
Vilken spelglädje, vilken överraskning skivan får € € € €.
unnamed

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.