Whitesnake : The Purple Album

images
David Coverdale och hans Whitesnake har släppt ett album med Deep Purple låtar från Mark 3 och Mark 4 tiden. Jag vet inte om Coverdale inte var nöjd med hur originalmixningen lät och därför gjort om dem som han vill att låtarna ska låta. Nu är det ju låtar som han redan har spelat in en gång. Äldre material som t.ex. Smoke on the Water, Space Truckin, Highway Star och Speed King är ju inte med på denna skiva. Lyckligtvis ger sig inte David Coverdale på att arrangera och spela in dessa klassiker.
Första låten ”Burn” öppnar som man är van, men längre in i låten hör man att Coverdale håller igen på rösten för att spara stämbanden, samt att Reb Beach och Joel Hoekstra lagt in vissa överraskande detaljer mitt i gitarrsolot. Jag vet inte om de försöker göra någon humoristisk twist i solot men låten Burn ger inte det utrymmet. Det faller platt.
”You Fool No One (interpolating Itchy Fingers)” öppnar snyggt med bluesmunspel men sen försvinner magin.
I ”Soldier of Fortune” sparar Coverdale återigen på rösten i en låt där röstläget betyder nästan allt, det blir lite ledsamt att höra.
”Lay Down Stay Down” öppnar snyggt men det som följer känns själlöst.
Skivan innehåller 13 låtar och jag konstaterar att originalversionerna håller än idag, de behöver inte moderniseras.
Skivan får € €
/Sonny

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.