Veterancountry med starka vibbar

Country
Willie Nelson & Merle Haggard – Django and Jimmie
@@@@
Här kommer en självklar skiva där de båda ikonerna och legenderna lika självklart hyllar vännen Johnny Cash i en sång och hela titeln är en hyllning till jazzklassikern Django Reinhardt och Jimmie Rogers. ja så fortsätter de bägge countrybarderna att sjunga och rita in sina sånger i granit. Det här är den klara fortsättningen på deras samarbete på albumet ”Pancho & Lefty” från 1983 med titellåten som Townes Van Zandt skrev till dessa herrar. Nya albumet är ett tryggt album med så säkra spår att inga öveeraskningar finns inte alls med i skivans förpackningar. Utan här är det den fina klassen på artister som gäller. Bara bra musik rakt igenom och helt ärlig country som lunkar på utan skygglappar.
Musiken glittrar fastänframförallt framförs det med bravur och det vilar enbart mjuka, toviga, buttra eller småglada sånger som berättar berättelser från ett långt liv. Musiken är verklige bland det säkraste och ändock på ett sätt musealt förvaltarkänsla över det hela men charmen och den gamla amerikanska känslan infinner sig och jag tycker att allt ser och låter suveränt bra.
Med andra ord är detta country i min smak som är fulländad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.