The Dead Weather – Dodge and Burn @@@@@

Efter två tidigare rockalbumen ”Horehound” och ”Sea of Cowards” kommer deras tredje album ”Dogde And Burn” som hittills är deras bästa,mest dynamiska och starkast när det kommer till fantasi och kärlek till både rock/blues/soul-musiken. Supergruppen där den ständigt närvarande Jack White berusar oss igen medan Alison Mosshart från The Kills låter sin röst vibrera stadigt runt låtarnas snirklande banor. Jack Lawrence från garagerockande The Greenhornes plus Queens of the Stone Ages-medlemmen Dean Fertita som alla utgör The Dead Wheather.
The-Dead-Weather-the-dead-weather-16581047-1280-800
Jag är mäkta imponerad av hur bandet kan variera låtarnas strukturer i ett sådant smalt spektrum som blues/rocken är i egentlig mening. Här får ackorden, klangerna och tonarterna stämma möte med en självklarhet som verkligen visar hur bestämda The dead Weather är med sina arrangemang.
Här har vi sånger som brinner passionerad och låter rocken brinna för livet men det blir ändå en härlig mix av disparata uttryck och influenser. Musiken berör med sina snabba kast genom sina olika stilar. Rockmusik utan skygglappar och här också musik som får låtarnas texter att etsa fast lyriken i metalplåten

The Dead Weather slår, hamarar och bankar sanslöst när de får chansen till det men ändå är melodierna taktfasta och i centrum hela tiden så låtarna alltid hamna ri fokus för gruppens musik. The Dead Weather lyckas över förväntan verkligen slå knock på mig. Detta är en av årerts bästa rocktriumfer om jag skall tillägga något så är detta musik till för världens förändring.

Dead_Weatherhttp://www.blaskan.nu/Blaskan/Nummer93/Musik/the_dead_weather_sea_of_cowards.html

Flera recensioner

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.