Power-metal/Rockopera – ShadowQuest : Armoured IV Pain

index
De flesta medlemmarna i den nya supergruppen Shadowquest är gamla bekantingar som figurerat i band som Dionysus, Bloodbound, Stratovarius, Masterplan m.fl. genom åren. Inspirationen från Avantasia och rötterna från Statovarius och Dionysus märks tydligt.
Skivans röda tråd handlar om den inre resan genom livet, hur man klarar av livets händelser och svårigheter. Hur förskonad man är, eller inte är, från sjukdomar, smärta och mycket annat skit som kan drabba människor genom livet. Vilket även plattans titel antyder (Armoured for pain).
Har man haft någon form av allvarligare sjukdom i livet har man inga svårigheter att känna igen sig i texterna. De berör på ett eller annat sätt. Spelglädjen är ett STORT utmärkande drag.
Man öppnar stort och pompöst med ”Blood of Pure” med stark melodiös vers och kraftfull refräng snabba gitarriff samt ett mäktigt gitarrsolo. Vilken pipa han har, sångaren Patrik Johansson.
Låtuppbyggnaden i ”Last Farewell” öppnar lite släpande och briserar i en mäktig, episk refräng. En grym text dock, men hoppet är det sista som överger en. På det musikaliska planet bygger låten på det melodiösa och på Patrik Johanssons sång, och smärtan i sångrösten säger det mesta.
”All One” öppnar med snabba gitarriff och fortsätter i up-tempo, man undrar om Kai Hansen (Helloween, Gamma Ray, Avantasia m.fl.) är med på ett litet hörn i influenserna och lirar gura. Vilken mäktig medryckande refräng. ”Release me from pain, save me again.
”Feed from my soul, drink from my dreams
I’ll shelter you all, answer your call
We are all one, all that and none”.
Det är så medryckande, episkt och så bra så att man nästan blir religiös, så mäktigt är det, att man inte kan sitta still. Det här blir nästan tjatigt, men SÅNGRÖSTEN !!!!!! Ahhhhhhrgh mäktigt.
”Live again” låter som en blandning av Dionysus låt Anima Mundi och Stratovarius låt Eagleheart. Skivan rullar på och bjuder på melodiös medryckande metal,. ”Where Memories Grow” är en lite lugnare låt med en mäktig refräng.
Denna platta är det bästa jag hört sedan ett par år tillbaks, ett urstarkt låtmaterial rätt igenom hela skivan.
Skivan får
€ € € € + +

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.