Grace Jones liv präntat på papper.

Nattens eviga svarta panter Grace Jones har gjort det hon i en låt sade att hon inte skulle göra ”I’ll Never Write My Memoirs” vilket ockå ironiskt nog är titeln på discodrottningens nya självbiografi som hon nyligen givit ut. Med egna ord berättar hon om uppväxten på Jamaica, flytten till USA och den gryende musik, modell och filmkarriären. Allt det berättas med snabba kast och med glädjerika lyxiga ögonblick med bilder från legendariska discot Studio 54. Andy Warhol och den glittriga glamourvärlden. Men denna förvandling från discodrottning till futuristisk musikkreatör är exceptionellt storslagen förvandlingsnummer. Boken är en smaksatt pralin med lyxkant som också visar hur Grace Jones blev bäst i världen och en av de klaraste hjältinnor i mitt liv. Vad världen skulle varit musikaliskt tommare utan hennes fascinerande musikvärld.

https://youtu.be/CdJiIP3KQf
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.