Sturgil Simpson – A Sailor’s Guide to Earth @@@@

index
Sturgil Simpsons förra album ”Metamodern Sounds in Country Music” som måste bara vara en form av parafras eller kanske en mild ironisk homage till Ray Charles egen countryplatta han släppte i början av 60-talet, för att bryta mark i ett segregerad USA. Texas och södern tyckte knappast om mixade band i Muscle Shoals Sound Studio eller svarta artister som sjöng Hank Williamssånger såsom Ray Charles gjorde.
Tillbaka nu till Sturgil Simpson som låter på den skivan lite som om Waylon Jennings eller Merle Haggards hade varit mycket yngre upplagor som sjöng som en countrygud.

Ja det var via den skivan jag upptäckte Sturgil Simpsonssom artist – när den nya skivan nu tillkommit så låter det lite som om världen är redo för denna neoklassiska hjälte från Jackson i Kentucky. Här får den unge Sturgil Simpson sin musikaliska utbildning. Hillbilly, Bill Monroes bluegrasstradition och Buck Owens outlawcountry är några av dessa ingredienser som återfinsn i Sturgil Simpsons nya album. En härlig saltat mix av countryrock som får mig att tänka på Gram Parson eller The Band men också till popigare strofer i The Byrds anda.
Sturgil Simpsons bästa spår är hans vackra version av Nirvanas sång ”In Bloom” gör skivan värd att upptäcka av enbart den anledningen. Det är modern urban country av idag så ta för er av skivans musik och rent av njut av en lysande röst från den moderna countryn.
b44fec319063101880763dc0ee5718bf

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.