Green Day – Revolution Radio @@@@


Äntligen har Green Day gjort en helgjuten skiva som jag verkligen kan ta till mig och dessutom säga att den känns relevant och träffar hårt rakt i mitt hjärta. Det var alltför länge sedan Billie Joe Armstrong gjorde en ren rak och okomplicerat punkplatta med sådan nerv och storartat energi som den senaste ”Revolution Radio” verkligen blev.

Jag hade nästan gett upp hoppet av Green Day. Jag älskade deras 90-talsplattor såsom ”Kerplunk”, ”Dookie”, ”Insomniac” och framtill 1997 års mästerverk ”Nimrod”. Där tyckte jag det var deras storhetstid. För där efter gick snabbt utför när jag btyckte att bandet började lira hemsk MTV-punk i samma stil som Sum 41 eller Blink-182. Ja dessa två band tillhör de som givit mig föga av värde som band. Green Days politiska operaskiva ”American Idiot” tyckte jag då ochg anser fortfarande den är övervärderad och riktigt seg och trist som album. Jag tänker mig den skivan att den förstörde mitt Green Day på¨samma sätt som när Billy Corgan fick Smashing Pumpkins spela in dubbelplattan ”Mellon Collie and the Infinite Sadness” som jag tyckte var en fruktasvärd pretentiös skiva.
På samma sätt lyckades Green Day även på uppföljaren av ””American Idiot” som hette ”21st Century Breakdown” förstöra mitt kärlek med dessa hopplösa alster. Men så kom 2016 och plötsligt slår det till med sin ultimata rockdänga med punk och några lugna låtar. Fastän allting är snyggt ihopknutet med musik som har melodier och skönhet att erbjuda mitt i det snabba drivande pulserande punkpärlorna.

Jag förstod redan vid de första singlarna att bandet skulle få till det med en knäckande bra storslagen platta med mera renodlade punksmockor. Jag förstod att nu äntligen skulle Billie Joe Armstrong finna sina rötter tillsammans med Mike Dirnt, Tré Cool och den ganska så nya gitarristen Jason White. Ett album som slår knock på min själ – äntligen där de få till soundet som de hade på sina nittiotalsplattor. Tack för det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.