Cheap Trick : Bang, Zoom, Crazy…Hello


Cheap Trick har gjort det mesta och har inget kvar att bevisa. De är väl ett av de mest populära banden genom tiderna. Rick Nielsen har/hade en av världens största samlingar av gitarrer en gång i tiden. De har nu även blivit invalda i Rock & Roll Hall of Fame. Cheap Tricks senaste platta Bang, Zoom, Crazy…Hello är full av slagkraftig powerpop. Medan ”The Latest” deras förra skiva vann på melodiösa verser och finess, tar sig Bang, Zoom, Crazy…Hello framåt med rutin och en rejäl titt i backspegeln. Rick Nielsens son Daxx medverkar på denna skiva istället för trummisen Bun E Carlos som ligger i fejd med bandet, han har inte lämnat bandet officiellt.
Skivan öppnar med ”Heart on the line” här går man in med urkraft och snabba, rappa verser det är med lite ”Helter Skelter” (den gamla Beatles låten, världens första punklåt enligt vissa) känsla över det hela. Det är bara att hålla i hatten och försöka hänga med i svängarna.
Andra spåret ”No direction home” har en hel del trevliga ackord, vers och melodiös refräng. Låten bjuder även på inslag av 60 tals psykedelisk pop, men musikaliskt passerar låten i all sin enkelhet förbi och påminner om någon gammal Cheap Trick hit, som man har glömt bort.
Skivan innehåller 11 låtar och ett par låtar ligger på gränsen till att vara ren utfyllnad, men med viss fingertoppskänsla har man inte klivit över den gränsen. Skivan rullar på och jag konstaterar att här ryms influenser från bl.a T-Rex, Beatles m.fl. det här är en välregisserad skiva fylld av kvalitativ power pop med mycket sextio och sjuttiotalsreferenser.
Retro
Sonny om Cheap Trick
Skivan får € € € +

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *