Black Star Riders – Heavy Fire $$$$

Scott Gorham är en av de gitarrister som varit med i Thin Lizzy längst och dessutom fortsatt att uppträda med gruppnamnet med diverse olika musiker efter Phil Lynotts bortgång 1986. Scott Gorham som kom med i bandet 1974 och ersatte Eric Bell och senare Gary Moore i de olika konstellationerna. Javisst så såg jag själv en upplaga med Scott Gorham för länge sedan som jag då tyckte var lite av en hädelse att fortsätta bandet som det vore ett simpelt varumärke och bara suga ut varje droppe av Thin Lizzys fantastiska låtskatt.

Men idag har jag mera förståelse för det tilltaget att uppträda under originalnamnet eftersom det var ett välkänd gruppnamn helt enkelt.

Fastän nu tycker jag också att det var ett smart drag att förändra gruppnamet till Black Star Riders för att börja bygga upp något nytt ur askan för att tala metaforiskt. Men ändå går det inte att tvätta bort Thin Lizzys arv genom att plocka bort soundet. Debutskivan ”All Hell Breaks Loose” smakade och andades Thin Lizzy så att man trodde att det var Phil lYnott som sjöng, men det var sångaren Ricky Warwick, som sjöng nästan som man trodde att det var Phil Lynott som hade återuppstod.

Fast nu på den tredje skivan finner bandet sin form och sångaren finner sin egen röst alltmera och nu har det blivit mera klassisk hårdrock med drag av heavy metal stundtals som växer in i låtarna. Tyngre och kanske bättre fastän en del låtar lånar fortfarande nog stildragen från Thin Lizzy som gör musiken har dragen av soul i sig. Tänk dig The Hellacopter plötsligt börja lira metal av det mera tunga dragen från Judas Preist skivor till exempel.
Scott Gorham får till det i varje låt och texterna andas nästan Thin Lizzy, så där kan jag känna mig lugn och tro att med lite tillförsikt att Black Star Strider fortsätter att ånga på med den här typen av melodisk hårdrock fast denna gång med lite tyngre artilleriet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.