Hårdrock

Freedom Call : Master of Light

Freedom Call från Tyskland grundades 1998, Master of Light är deras sjunde album. De spelar powermetal och är i gott sällskap med Helloween, Primal Fear, och Gamma Ray (Trummisen Dan Zimmermann från Gamma Ray var med i Freedom Call fram till 2010). Man blir på glatt humör när man hör Freedom Call´s medryckande gladlynta melodiösa powermetal. Efter halva skivan får jag en överdos av de grabbiga hurtfriska allsångskörerna, det känns som att det aldrig tar slut. Det blir ingen variation, det blir lite som Duracellkaninen som kör på i full fart tills batteriet tar slut. Däremot i lagom dos blir det riktigt bra. Sångaren Christian Bay har en riktigt bra sångröst. Det här är det bästa jag hört med Freedom Call på länge, Master of Light påminner om deras första plattor ”Stairway to Fairyland” och ”Crystal Empire”.
Deras två bästa skivor.
Freedom Call´s musik passar bäst live på stora arenor där publiken kan sjunga med.

Skivan får € € €

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.