Jens Lekman – Life Will See You Now $$$$$


Jens Lekman har haft många fina idéer när han ville utveckla den mest subtila av svensk pop som jag har haft glädjen att ta del av under mina år som Blaskans chefredaktör. Bara den fina idén att åka hem till lyssnares vardagsrum och ha minikonserter var just så ljuvlig man kan tänka sig. En trevlig mixtape kom ut för någr aår sedan varav tre av låtarn hamnade på den här nya skivan. Här samsas disco, popsoul, sådan där som Erik Gadd var så br apå att prestera. jens Lekmans röst är fortfarande verkligen egen. Han bodde i Melbourne ett tag sedan för att indiescenen var naggande god där. Ja Jens Lekman liksom José González har haft egena karriärer utomland spå olika sätt som uppvisat hur bra smak kan även bli framgånsgrika. Alla behöver inte låta så där undermålig såsom Ace Of Base när de slog igenom utanför Sveriges gränser. Kvalitet kan belöna sig.
Jens Lekman som dessutom hade vissa projekt som postcard där han skrev en låt varje dag eller ghostwriting där ett brev var utgångspunkten för att kunna skriva låtar. Ja dessa visar hur en lekfull attityd kan skapa bra musik och krativ fantasi är just det signum hans musik och artistskap har varit länge. Jag lyssnade på postcarten Värvet 23 janauri där Jens Lekman blev intervjuad om sin musik och konstnärsskap. En fin och lugn harmonisk intervju. Det är ungefär i linje med hans musik.
Den nya skivan innehåller väldigt fian låten ”What’s That Perfume That You Wear?” som både är en retorisk frågeställning liksom en skön skimrande poplå¨t som får mig att tänka på sextiotalets Beach Boys eller The Zombies varmaste drycker. Låten porlar och får färg som är himmelsk liksom låten ”Dandelion Seed” berättar om tillställningar och och själva livet som pågår någon annanstans eller som Lennart Hagerfors skrev för länge sedan i roman ”Livet är det som pågår medan vi sysslar med annat”. Fastän Jens Lekman är högst närvarande och vill gärna tala om och berätta om sina erfarenheter.
Den bästa låten är nog den där duetten med Tracey Thorn ”Hotwire The Ferris Wheel” som subtilt och elegant tar för sig av världen.
Vårens skiva har kommit ut nu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *