Björn Skifs fyller sjuttio! En sann mästare i underhållningens tjänst

Vansbrosonen estradören Björn Skifs fyller sjuttio år och det är något vi på Blaskan vill vara med och fira. Jag har som chefredaktör valt ut det som jag älskar med artisten och människan Björn Skifs. Han har en av Sveriges bästa rockröster genom tiderna. Det har han förvaltat väl gbenom decennierna.
Mångsidig och mångfacetterad artist med så många lyror på sina axlar vilande. Framförallt slog han igenom som artist med sitt rockband Slam Creepers som lades ned 1969. Anledningen till att bandes lade ned påtalade Björn Skifs i en tv-dokumentär för en del år sedan – var han såg gruppen Chicago på scen och mer eller mindre blåsa omkull publiken med sin musik. Då kände Björn Skifs att det var dags att lägga ned bandet för det fanns bättre grupper nu. Soloartisten föddes istället. Tv-shower, krogshower, musikalen ”SpöK”, filmer och Badrock, naturligtvis. Den showen fyllde trettio år förra året. Björn Skifs är med andra ord en av Sveriges största artister genom underhållningshistorien

Nu är det dags för ett potpurri från Sveriges folkäraste rockare efter Jerry Williams:
Först Slam Creepers


Björn Skifs
Med bandet Blåblues så hade Björn Skifs stora framgångar i USA bland annat med covern på B.J Thomas låt ”Hooked on a Feeling”. Anders Berglund ingick bland annat i bandet. Nu lite Båblues:Björn Skifs solo igenMin favoritsketch med Björn Skifs

Björn Skifs om att köra bil.

Björn Skifs med bandet Zkiffz

Byfånarna med Åsa Boden

Björn Skifs igenSå med denan hommage till Björn Skifs så avslutar vi den.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.