First Aid Kit – Ruins ¤¤¤¤


Klara och Johanna Söderberg som med sina stämsånger har skapat musik med nästan magisk stämning. Deras americana som har djup känsla och låter precis som vi nästan föreställer oss den amerikanska nutida alternativa countrymusiken skall låta.
Vacker och porös har deras musik varit hittills under överseende och som producent deras faderBenkt Söderberg (Tidigare gitarrist i Lolita Pop) och deras musik fortsätter att plocka fram The Byrds och Gram Parson. Men det är framförallt Conor Oberst i bandet Bright Eyes som verkligen liksom Fleet Foxes blev de tändande gnistorna för deras musikaliska skapande.

Nya albumet skiljer sig mycket från deras tidiga skivor i stil och produktion. Här har duon varit borta från nöjesbranchen och skapat nya sånger om de brustna relationer och trasiga sår i livet så att det blivit helt annorlunda sånger. Titellåten ”Ruin” är vacker popsång och ”Fireworks” är en mera studsig och lekfull sång med mörka kanter i sig.
Tucker Martine fråm My Morning Jacket blev den som fick äran att producera skivan och till hjälp kom Peter Buck från nedlagda R.E.M. och Glenn Kotche från Wilco hjälpte till i studion. Tucker Martine gör en mera skarp och samtidigt mera radiovänlig produktion som övertäcks av First Aid Kits gudomliga sånginsatser.

Jag till och med känner att de drömska i deras musik på denna skiva närmar sig Fleetwood Mac delvis genom att deras musik närmar sig den där rockmusiken som svävar fastän texterna behandlar det som har hänt i systrarnas liv och hur deras kärleksrelationer och deras gemensamma relation påverkats under åren som gått sedan senaste skivan. En klar och stark skiva som visar upp en ny inriktning som duon tagit steget vidare med.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.