Robert Plant : Carry Fire


Robert Plant den före detta Zeppelin-sångaren har sedan länge lämnat den tyngre bluesen bakom sig, för att pröva världsmusik med ingredienser från såsom arabiska tongångar, country, progressiv rock, orientaliska influenser och folkmusik.
Skivan öppnar med ”The May Queen” en tillbakalutad lite smålugn låt med afrikanska trummor i bakgrunden.
Plant delar ut en och annan känga mot kantiga världsledare. I ”Carving Up the World Again” som kan vara en pik åt Trump (”- It’s no surprise they hide behind a wall and not a fence”) och i ”New World” tas ämnet om nyttigheten i världsmigration upp.
Afrikanska trummönster som mynnar ut i ett taktfast bankande från ett traditionellt trumset i skivans enda cover Bluebirds Over the Mountain där Chrissie Hynde sjunger duett med Robert Plant, det blir en mix av afrikanska trummor och en fiol som ”röd tråd” hämtad från brittisk/keltisk folkmusik.
Man kan tycka att melodierna med slingor av orientaliska stränginstrument är exotiska inslag men inte i Robert Plants värld, där det är självklart att det ingår.
Rösten sviker inte Robert Plant, trots sina 69 år sätter han sången perfekt.
Carry fire är en smakfull blandning av folkmusik, rock, världsmusik och blues. Tillsammans med The Sensational Space Shifters styr Robert Plant säkert vid valet av instrument, fiol, gitarr, djembe och andra spännande instrument som fyller de elva låtarna.

Skivan får € € € €
/Sonny

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.