John Prine – The Tree of Forgiveness ¤¤¤¤


John Prine är lite av artisternas artist som har många stora artister som sin stora fans – Bob Dylan som fick förra årets nobelpris är en stor vän av John Prines country/folkrock som han utövade sedan 60-talets folk revival. Det var där idag snart 72 åriga John Prine började sin musikaliska karriär genom att den tio år äldre Kris Kristofferson upptäckte honom vilket ledde till sitt första album 1971. Han har givit ut album på en mängd olika skivbolag genom åren och fortsatt sin karriär utan större problem. Ja det är fyrtiosju år sedan han lät sin magiska gitarr och skrovliga röst ljuda ut ur skivstudion.

Sedan dess har John Prine släppt finstilta och stilsäkra album under flertalet år och jag tror att det blir 24 album tillsammans med det nya tror , om jag inte missminner helt felaktigt.
Det nya albumet har hjälp av två av den nya tidens altcountryartister såsom Jason Isbell och Amanda Shires som låter ett par generationer mötas här i form av det här albumet.
Vad är det vi hör och lyssnar på som får så många att bli så förtjusta i John Prines musik? Det handlar om en naturligt kontakt till vardagens förtretligheter och hur man kan relatera till en värld som är jordnära men som kan vara jobbigt att hantera. Styrkan däri ligger i det nya materialet och hans röst som förblir så egen och att John Prines personlighet förblir intakt så att helheten formar John Prines framförande och känsla inför albumet musik.
En artist som engagerar och samtidigt roar mig fullständigt. John Prines album är ett sublimt upphöjt konstverk.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.